Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Sugestia] Dział .NET

Gość Pan Szymek

Dział  

21 użytkowników zagłosowało

1. 1. Chcia?by?, aby Visual Basic zosta? zast?piony przez .NET?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No więc na początek dla osób nie zajmujących się programowaniem

Co to jest .NET?

Aktualnie w kategorii "Niezbędnik Cheatera" panuje straszny nieład. Jest tam dział Visual Basic, jednak nie wiemy nawet, o jaką wersję języka chodzi.

Zatem moim pomysłem jest zastąpienie działu Visual Basic, przez dział ".NET", który będzie zawierał subforum Visual Basic.NET oraz C#. Dlaczego akurat takie poddziały? Ponieważ języki te są jednymi z najpopularniejszych i pewnie jest na forum wiele osób używających jednego z nich jako głównego. Do tego o pozostałe języki .NET typu C++/CLI, czy F# można byłoby pytać w nowym dziale.

Weteran
Opublikowano

[bla, bla, bla]visual basic[bla, bla, bla]

Nie wiem czy ten dział ma w ogóle sens istnienia. Dlaczego o językach, które nie mają nic ze sobą wspólnego, piszę się w jednym dziale, a o visual basic w osobnym?

Najlepiej byłoby uogólnić ten dział do .NET Framework, wtedy pisałoby się w nim o VB.NET(z VB 6.0 ktoś jeszcze korzysta?), c#, c++/cli i kilku innych językach.

[...]

Kokoszu, dodaj lepiej dział dla platformy .NET framework. Zrobiłem nawet ikonkę dla zachęty mpcicon.png :]

Jak widać, proponowałem już to dwa razy w dziale codersów, ale nadal brak zainteresowania od strony administracji.

Brakuję nam opiekuna, więc nie ma kto się tym zająć. Może z tego działu ktoś się tym zainteresuję.

Jestem za.

Opublikowano

Tak, bo programowanie miało być kierunkiem rozwoju forum.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

Jak widać, proponowałem już to dwa razy w dziale codersów, ale nadal brak zainteresowania od strony administracji.

Brakuję nam opiekuna, więc nie ma kto się tym zająć. Może z tego działu ktoś się tym zainteresuję.

Jestem za.

Pierwszy raz ten pomysł napisałem z konta szymon1215, a było to w ~2011. Wtedy większość odebrała pomysł negatywnie i do tego dodała, że nie potrafię programować skoro wypisuje takie "bzdury". Jak widać ludzie się zmieniają =)

Opublikowano

Również na tak, sam kiedyś próbowałem robić coś w np c#, ale jak zawsze ten słomiany zapał.

Na szczęście teraz na studiach mam c oraz c++, więc wreszcie coś mi się chce :D.

Zresztą szukajmy jak najwięcej osób - programistów. Kto wie, a może oni będą naszą wizytówką :).

1334497071-U17330.png

Opublikowano

Tak, bo programowanie miało być kierunkiem rozwoju forum.

Gdyby ludzie rozmawiali tylko o tym, co rozumieją, zapadłaby nad światem wielka cisza

Albert Einstein

Opublikowano

co racja to racja. Jestem na tak.

1390144171-U592769.png

3x ExModerator Minecraft | ExModerator Battlefield | ExMentor | 2x Ex MPC Media Team | Gold Member | MPC Coders Team | ExMPC Modder | Combat Arms Private

Opublikowano

Halo! Co z tym będzie? Pierwsza sugestia odkąd pamiętam, że wszyscy na tak poza jakimś makiem pakiem który nie lubi Miszcza. Dodawać dział.

dawno by były.

kierzek ninja

2009 - słyszysz mnie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...